Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura

Lumine boxes. Batlleiroig Arquitectura.

Lumine is a luxury residential complex located between Vilaseca and Salou in front of Llarga beach.

The preservation of the environment and the nature that surrounds the homes entails an internalization of sustainability as a design principle.

The homes will promote passive and active architectural strategies, which favor the self-sufficiency of the complex.

All the homes are designed in steps and with great topographical adaptation, so that they have little impact on the landscape and have quality visuals.

This is why the architects responsible for this project  “BATLLE and ROIG” hired the services of the studio to design the broom cupboards and the signaling totems of the

complex with the clear objective of achieving a high quality, functional proposal that integrates with the environment as required by the general project.

The result is wardrobes of brooms and totems that bring sobriety and that try to show as little formal information as possible while looking for purity and function.

Controlling the proportions in compliance with the regulations, hiding the hinges and the use of backlit light to signal the route were part of the challenges that the object required.

 

Materials: Concrete structure, steel profiles, steel plate, opal polycarbonates and LED strips.

Credits:

Client: Batlleiroig Arquitectura.

Photography: Jordi Pla

Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura
Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura
Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura
Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura
Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura
Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura
Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura
Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura
Lumine Boxes Jordi Pla and Batlleiroig Arquitectura